Kan jij minstens één van je talenten opnoemen? Gebruik je die talenten ook in je job? Het is jammer als je dat niet doet. En, vind je jouw job eigenlijk wel leuk? Of doe je dat werk omdat je daarvoor gestudeerd hebt?

Het is niet omdat je bepaalde studies gedaan hebt, dat je ook perse gelukkig wordt van een job in die richting. Soms laten we ons beïnvloeden door onze ouders of vrienden als het om studiekeuzes gaat. Wij zien vaak dat mensen halverwege hun carrière een switch maken omdat hun oude job eigenlijk niet bij hen paste. Wie blijft hangen in een job die hij niet leuk vindt, loopt de kans om vroeg of laat met een burn-out of bore-out geconfronteerd te worden.

Als jij opnieuw mag beginnen wat zou je dan het liefst doen?

Wat geeft jou energie? Je hebt bijvoorbeeld mensen die er energie van krijgen om voor anderen te zorgen. Er zijn er die dol zijn op cijfertjes ontleden. Nog anderen vinden het geweldig om te entertainen. Als je terugdenkt aan je kindertijd, waar speelde je toen mee? Was jij iemand die vanalles bouwde met meccano of je poppen voorzag van nieuwe kapsels en kleding? Speelde je liever in je eentje of ravotte je met de kinderen uit de buurt. Las je liever een boek of ging je sporten? Al deze informatie die voor jou nu niet relevant lijkt, is voor ons van onschatbare waarde om uit te zoeken wie jij echt bent en wat je KernTalenten zijn. 

Loopbaanbegeleiding

Bij Solut Loopbaanbegeleiding analyseren we je KernTalenten en brengen ze gedetailleerd én genuanceerd in kaart. D.w.z. je karakter (persoonlijkheid of ‘zijn’), je talenten (potentieel of ‘zullen kunnen mits opleiding/oefening’) en je motivatie (goesting, of ‘willen, zomaar uit jezelf’). Je wordt niet in een hokje geperst waar je maar voor een stukje in past. Maar je krijgt wel een heel precies en compleet zicht op wie je BENT, WILT én KUNT WORDEN. Het wordt ook glashelder wat jou drijft, wat je waarden zijn en wat je energie geeft of kost. Het gaat hier dus vooral om een zeer persoonlijke benadering en analyse. Met de verkregen informatie kunnen we jou klaarstomen om de job te vinden die echt bij je past en die je energie geeft.

Hebben we je een beetje nieuwsgierig gemaakt? Maak dan zeker een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als erkend coachingcentrum aanvaarden wij de VDAB-loopbaancheques. Je koopt dus voor  € 80  7 uren gesubsidieerde loopbaanbegeleiding. Dat is een relatief klein bedrag, maar je krijgt er heel veel voor terug.

Solut is bezorgd om jou als werknemer, maar ook om je werkgever. Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. Iedereen kan stappen zetten naar zijn eigen gelukSolut helpt je om je KernTalenten te ontdekken. Na deze ‘prachtige’ ontdekking wordt het zoveel helderder en duidelijker welke stappen jij kunt zetten naar je geluk en succes zowel in je job als privéDe keuze ligt bij jou.

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.