Het woord loopbaancoach of loopbaanbegeleiding spreekt deels voor zich. Toch denken veel mensen dat loopbaancoaching er alleen is voor wie langdurig werkloos is. Maar, loopbaancoaching gaat veel verder dan dat. Een loopbaancoach helpt je met vragen over jouw loopbaan, carrière en de invulling hiervan. We geven hieronder enkele voorbeelden waarom loopbaanbegeleiding wel iets voor jou is.

  • Heb je een goede job, maar twijfel je of je dit je hele leven wilt doen?
  • Heb je het plafond bereikt in het bedrijf waar je nu werkt, maar heb je het gevoel dat je nog meer in je mars hebt?
  • Ben je niet meer gemotiveerd, heb je geen doelen of inspiratie meer in je huidige loopbaan?
  • Vind je het moeilijk om de juiste richting te bepalen na je studies of na een ontslag?
  • Haal je geen energie uit je job en ben je ’s avonds compleet uitgeput?
  • Overweeg je een carrière switch, maar durf je de stap niet zetten?
  • Was je langdurig ziek en vind je het moeilijk om weer aan de slag te gaan?
  • Bezit je de vaardigheden en goesting, maar niet het diploma voor je droomjob.
  • Wil je een beter evenwicht tussen werk en privé (work-life balance)?
  • Zit je in of op het randje van een burn-out?

Loopbaancoaches helpen je met al deze vragen.

 

Vind je loopbaan coaching toch een drempel?

Hulp vragen is voor velen een drempel om over te gaan, een grens die verlegd moet worden. Bovendien heeft men de neiging om voor veiligheid te kiezen en met tegenzin in een job te blijven waar je ongelukkig van wordt. Hetzelfde geldt voor wie een hoge functie bekleedt, want leg maar eens uit aan je omgeving dat je liever een job met minder verantwoordelijkheid wenst. Terwijl een laaggeschoold iemand ervan overtuigd is dat er toch geen betere job voor hem is weggelegd. Dat is  jammer, want een loopbaan duurt gemiddeld tussen de 32 en 36 jaar. Als je aan het begin of in het midden van je carrière zit, is het nog een lange weg te gaan tot aan je pensioen. Je laat bovendien ook heel veel mooie kansen liggen.

Ondanks de drempel zouden de meeste mensen echt veel hebben aan loopbaancoaching. Bovendien kun je in veel gevallen de begeleiding bekostigen met loopbaancheques van VDAB.

 

Zelfreflectie

Neem eens de tijd om stil te staan bij je huidige loopbaan. Noteer de positieve en negatieve kanten van je job. Stel je de vraag of je job je nog wel de voldoening geeft die je zoekt. Of je baan je nog gelukkig maakt. Het je nog energie geeft of juist niet meer. Er voldoende balans is tussen werk en privé. Je niet teveel stress ervaart, enz. Evalueer het resultaat eerlijk en ga over tot actie wanneer je meer negatieve dan positieve kanten hebt genoteerd.

 

Loopbaancoaches zijn erin gespecialiseerd jouw kennis, passie en KernTalenten in kaart te brengen en samen met jou een parcours te ontwikkelen naar een functie die jou gelukkig maakt. We gaan er vaak vanuit dat we onszelf beter kennen dan eender wie. Nochtans is een coach objectiever en kan je beter inschatten aan de hand van specifieke vragen en methodes.

Vraag nu geheel kosteloos en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met een loopbaancoach. We zitten op diverse locaties in Limburg en Vlaams-Brabant >> info@solut-hr.be  

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.