Wij zijn solut coaching

Loopbaanbegeleiding, Lifecoaching,
KernTalentenCoaching & Mentorship

Jouw co-partner op weg
naar 
geluk en succes! 

Loopbaanbegeleiding

Solut Coaching  'Garantie op Succes' is een door VDAB erkend loopbaancentrum en onderdeel van Solut-HR. Wij werken op basis van de KernTalenten; een succesvolle en beproefde methode.

Life Coaching

Life Coaching op basis van je KernTalenten' geeft jou de 'gouden' sleutel in handen naar meer geluk, succes, zelfvertrouwen, innerlijke rust, minder stress, sterke mindset, betere work-life balance etc.

Wat is de KernTalentenMethode?

De KernTalentenMethode neemt je mee op reis naar je verleden en analyseert wat je graag deed in je lagereschooltijd en waarmee je graag speelde. Wat je toen spontaan graag deed gaf je energie en dat zijn jouw aangeboren sterke KernTalenten, een levenslange bron van positieve energie en kracht.

In het totaal zijn er 23 KernTalenten, welke je sterk, half of klein hebt.  Je KernTalenten zitten in je DNA!!  Het is je ‘eigen persoon’, het is je ware, diepe ‘ik’, het is ‘wie jij echt bent’.

 

Wat levert het jou op?

  • De juiste work-life balance.
  • De job van je leven.
  • Goed gevoel en zekerheid om de juiste richting uit te gaan.
  • Stevig in je schoenen bij elke job- en levenskeuze.
  • Gelukkig en plezier in je job en in je leven.
  • De gouden sleutels om altijd de juiste keuzes te maken 
  • De tools in handen om foute keuzes bewust te vermijden.
  • Ontsnappen aan jouw valkuilen omdat die vooraf gekend zijn 
  • Bewust proactief acties kunnen nemen.
  • Een beter inlevingsvermogen, waardoor je betere relaties opbouwt.

Hoe werkt het?

Tijdens het kennismakings- of intakegesprek leert de coach meer over jou en over je problematiek.

Vervolgens vul jij online een korte vragenlijst in, die via mail wordt gestuurd. Deze bevraging of zelfanalyse duurt max. 30 minuten. De coach gaat met deze informatie aan de slag en gaat jouw KernTalenten heel gedetailleerd en genuanceerd in kaart brengen door je persoonlijkheid, je talent en motivatie te analyseren. Het gaat hier vooral om een zeer persoonlijke benadering en analyse.

We sluiten individueel af met een diepgaand gesprek waarin we je KernTalenten bespreken. Vervolgens helpen we je met raad en advies, zodat jij klaar bent om de volgende stappen te nemen op weg naar een gelukkig en succesvol leven.

De aard van het beestje

Je KernTalenten zijn de ‘Aard van het beestje’, je ‘Potentieel’ en je ‘Intrinsieke Motivatie’.  

KernTalenten zijn je natuur. Het is wie je bent. Je ware ik. Je persoon.  Ken je KernTalenten en het voelt aan als thuiskomen.  Je krijgt zeer zeker het ‘aha-erlebnis’ gevoel, wat bijgevolg goed aanvoelt.

23 KernTalenten en 94 miljard combinaties

Er zijn 23 KernTalenten en elk KernTalent kan in drie verschillende gradaties aanwezig zijn. We spreken over Klein, Half en Sterk. De mate waarin een KernTalent bij jou aanwezig is, is dus bepalend. Wist je dat er 94 miljard combinaties mogelijk zijn? Als je daarbij jouw normen en waarden rekent zie je dat jij uniek bent! Bij de KernTalenten word je niet in een hokje geduwd, maar krijg je jouw ‘persoonlijke’ sleutel in handen die de rest van je leven deuren opent. 

Energiegevers en energievreters

Er zijn dingen in je leven die je energie geven en dingen die energie vreten. Dat weerspiegelen ook de KernTalenten. Kleine KernTalenten zijn energievreters, Halve KernTalenten zijn neutraal en Sterke KernTalenten zijn energiegevers. Wanneer je ergens in uitblinkt is dat gebaseerd op je Sterke KernTalenten. Je doet dit zonder moeite en het geeft je zelfs energie. Kleine KernTalenten zullen veel energie kosten zonder echt vruchten af te werpen. Je besteedt hier best niet te veel aandacht aan, tenzij het echt niet anders kan. Er zijn vast en zeker collega’s of gezinsleden die energie krijgen van jouw energievreters. We zijn allemaal uniek! 

Studiekeuze versus jobkeuze

Hiervoor moeten we teruggaan naar onze kindertijd. We worden hier in Vlaanderen al op jonge leeftijd geconfronteerd met studiekeuzes. Na de lagere school moet je als kind al kiezen welke richting je uit gaat. Vaak is dat een keuze van de ouders, gesteund op advies van het CLB en de leraren of uitgaand van de vakken waarin je uitblinkt. Zelden wordt er vertrokken vanuit de KernTalenten van dat kind. Het moet rond zijn veertiende eigenlijk al een keuze maken die bepalend is voor de rest van zijn leven. 

Terug naar je kindertijd

Bij een KernTalentenanalyse vertrekken we van wat je als kind het allerliefste deed. We kunnen de klok niet meer terugdraaien, maar wel even teruggaan naar die tijd. Het is nl. zo dat wat we vroeger deden, dat waar we ons mee bezighielden, de basis vormt voor de ontwikkeling van ons volwassen leven. Vb. Een kind speelt met Meccano (bouwpakketten) omdat hij technisch is aangelegd. Hij speelt niet met Meccano om technisch te worden. Een kind kiest van nature het speelgoed of de spellen waar hij plezier aan beleeft. We vertrekken bij de KernTalenten altijd van de kindertijd, omdat er tijdens de pubertijd onder invloed van hormonen te veel veranderingen in gedrag en keuzes optreden. 

Wat kost het?

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding kan bekostigd worden met loopbaancheques van VDAB (slechts 40 € voor 4 uur coaching). Controleer even op de site van VDAB of je in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn.

KernTalentenCoaching

De prijs voor KernTalentenCoaching is afhankelijk van het aantal uren en het soort Coaching. Vraag een gedetailleerde en vrijblijvende offerte aan.

YMCA Jaar Mentorship

In het Jaar Mentorship werken wij met paketten. De prijs is afhankelijk van het pakket dat je kiest.
Vraag een gedetailleerde en vrijblijvende offerte aan.

Het begon als een droom ...

Er was eens een meisje met een droom: ' ‘Later word ik zelfstandige’ en open ik 3 kledingzaken.' Managen, aankoop, personeel, marketing, boekhouding, voorraadbeheer, logistiek, verkoop, … Ze zag alle aspecten van het ondernemen wel zitten. Tijdens de jaren van verstand zei ze: ‘Dit doe ik als ik de lotto win.’ Maar ze vulde nooit een lottoformulier in.

Ze verkondigde steeds: ‘Als ik mijn job niet meer graag doe, dan ga ik niet meer werken’.

Dat meisje was ik; Mireille, de drijvende kracht achter Solut.

Samen met mijn coaches en mijn HR-team maak ik elke dag mijn missie waar: 'Iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn'.

Testimonials

“Ik heb zeer veel gehad aan de adviezen van Serafien.  Voel me terug helemaal ok nu ik weet wat mijn kerntalenten zijn en mijn werk er ook wat aangepast heb.  Bepaalde dingen laten vallen wat me te veel energie kost.  Gelukkig heb ik een goed bedrijf waar ik voor werk waar dit bespreekbaar was.”

Anoniem

“Jouw analyse zat er boenk op.
Mireille, ik geef je een dikke 9,5 op 10, voor je loopbaanbegeleiding! Ik raad je nu al aan omdat de analyse zo boenk erop was, omdat ik heel wat mensen ken die nood hebben aan begeleiding naar wat hen gelukkig kan maken en omdat jij zo goed de analyse wist duidelijk te maken. De enige reden waarom ik geen 10 gaf, is omdat 10 op 10 niet bestaat en je printer tegengewerkt heeft. 🙂 Blijf zo vooral verder doen!”

Anneleen

Vraag je Gratis Analyse aan:

12 + 2 =