Veel mensen genieten momenteel van hun welverdiende vakantie. Eindelijk de batterijen opladen, het hoofd leegmaken en de werkstress van je afgooien. Maar, is dat wel zo normaal? Iedereen heeft uiteraard recht op vakantie en je kunt er maar best zoveel mogelijk van genieten. Alleen zou je batterij niet helemaal leeg mogen zijn. Met je telefoon zou je het niet zover laten komen, waarom dan wel bij jezelf? Als je steeds nood aan vakantie hebt, zou je beter een nieuwe uitdaging zoeken.    

Loopbaanbegeleiding is er ook voor wie werkt

“Ik heb al een job, dus is loopbaanbegeleiding niet voor mij.” Dit klopt niet helemaal. Als jij je lekker in je job voelt en een perfecte balans tussen werk en privé hebt, dan is loopbaanbegeleiding inderdaad niet echt nodig. Herken jij jezelf in één van de redenen hieronder, dan is loopbaanbegeleiding een aanrader.

 • Ik ervaar stress op het werk en voel me leeg. Wat kan ik hier aan doen?
 • Sinds ik telewerk ben ik constant aan het werk en is het evenwicht tussen werk en privé zoek. Hoe kan ik dit aanpakken?
 • Mijn werk is een sleur geworden en ik beleef er geen plezier meer aan. Hoe vind ik de goesting terug?
 • Ik sta precies op een kruispunt in mijn professioneel leven, maar weet niet welke richting uit te gaan.
 • Ik heb een nieuwe baas/collega gekregen en het botst tussen ons. Hoe kan ik het best met mijn frustratie omgaan?
 • Hoe herstel ik het evenwicht tussen mijn werk en mijn privéleven?
 • Ik geraak gefrustreerd omdat ik op mijn werk mijn talenten niet kan tonen. Hoe kan ik ze wel laten zien?
 • Welke job past eigenlijk echt bij mij?
 • Door meer thuis te werken mis ik sociaal contact, hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik heb precies altijd nood aan vakantie, ook als ik pas weer aan het werk ben, zoek ik beter een nieuwe uitdaging?
 • Blijf ik mijn werk tot aan mijn pensioen doen of kies ik toch beter voor een nieuwe uitdaging?
 • De organisatie waar ik voor werk is te groot, ik vind er mijn weg niet. Zou ik beter een overstap naar een klein bedrijf maken?
 • Ik vind mijn job geen uitdaging meer, maar weet niet hoe dit aan te kaarten bij mijn baas.
 • Mijn werk is wel oké, maar ik voel dat ik een geboren ondernemer ben. Zou ik de stap naar een zelfstandig beroep maken?

Hoe kies je een loopbaancoach?

Er zijn tal van loopbaancentra, maar ze werken niet allemaal volgens dezelfde methode. Bij Solut werken we bijvoorbeeld volgens de KernTalentenMethode. Hoe weet je welke methode het best bij je past. Is het buikgevoel of gezond verstand dat je keuze bepaalt? Volgens mij een combinatie van de twee. Het is in de eerste plaats heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij het loopbaancentrum, de methode en uiteraard de coach. Het moet gewoon klikken. Anderzijds is het nodig om het kaf van het koren te scheiden, want tegenwoordig noemt men zichzelf nogal snel een coach. Maar, heeft de coach in kwestie wel een degelijke opleiding genoten, de nodige ervaring en schoolt hij zich nog regelmatig bij? Is hij aangesloten bij een erkend loopbaancentrum? Kan je er met VDAB loopbaancheques betalen? Enz.

Wat kost het?

Je kunt, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet, je loopbaanbegeleiding bekostigen met de VDAB loopbaancheques. Je hebt recht op twee cheques en één kost jou 40 €. De eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding en dat is voldoende om jouw kerntalenten in kaart te brengen en te linken aan jouw persoonlijk en professioneel leven.

De tweede cheque is goed voor een vervolgsessie van 3 uur, daarin onderzoeken we samen welke competenties, interesses en waarden je verder wilt inzetten. Je krijgt bruikbare tips & tricks om snel positieve stappen te zetten in de juiste richting.

Wat is de KernTalentenMethode?

Je KernTalenten zijn een weerspiegeling van je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie (goesting). Al je KernTalenten samen geven een perfect beeld van wie jij fundamenteel bent, wat je maximale ontwikkelingscapaciteit is en wat jou 100% gelukkig maakt. Eens je bewust bent van jouw KernTalenten vind je het heel makkelijk om de beste keuzes te maken, zowel professioneel als privé.

Deze aanpak heeft zijn succes reeds bewezen bij meer dan 10.000 werknemers en zelfstandigen en wordt door ons ook ingezet bij rekrutering en teamcoaching. De Solut werknemers en ikzelf horen daar ook bij. Het zijn mijn KernTalenten die mij overtuigd hebben om de stap naar het ondernemerschap te zetten.

Ben jij benieuwd welke job op jouw unieke lijf geschreven is? En hoe je de stappen zet om jouw droomjob of droombedrijf effectief te realiseren? We zien je graag in ons VDAB erkend loopbaancentrum voor een kennismakingsgesprek en een kopje koffie.

Vraag nu geheel kosteloos en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met een loopbaancoach. We zitten op diverse locaties in Limburg en Vlaams-Brabant >> info@solut-hr.be  

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.