Het jaar is pas begonnen en je zoekt al naar tips om werkstress te lijf te gaan. Dat is geen goed teken. Wat denk je ervan om dit jaar voorgoed komaf te maken met stress op het werk. Een goed idee, niet? In afwachting van een definitieve oplossing, meer bepaald een andere job of andere functie vinden, geven we je hier 4 tips om onmiddellijk mee te starten. Kleine aanpassingen met een groot effect.

infographic met 4 eenvoudige tips om werkstress te lijf te gaan.

Wandel 10 minuten

Wandel bij voorkeur ’s ochtends. Laat de hond uit, parkeer je auto wat verder of loop een blokje om. Ga ’s middags tijdens je lunchpauze even naar buiten. Het geeft je energie en zorgt voor een goed humeur.

Rek je, strek je

’s Ochtend stretchen of een korte yoga sessie zijn goed voor lichaam én geest. Het ontspant je geest en zorgt voor meer focus.

Luister naar muziek

Muziek luisteren kan je gemoed gunstig beïnvloeden. Het maakt je kalmer en verfrist je hoofd. Dit kan in de auto, maar ook in bad, tijdens je werkpauzes ….

Zoek een hobby

Een hobby kan je helpen om chronische stress te vermijden. Het geeft rust in je hoofd en geeft je energie. De meeste van onze cliënten ervaren na hun loopbaanbegeleiding zelfs hun werk als hobby.

Dit zijn slechts enkele tips die je op weg helpen. Om voorgoed af te rekenen met werkstress moet er iets fundamenteel veranderen. Werkstress kan nl. verschillende oorzaken hebben. Wat die oorzaak ook is, er kan altijd een oplossing voor gevonden worden. Wij willen je heel graag helpen.

Wens je meer te weten of een vrijblijvend kennismakingsgesprek, aarzel niet om ons te contacteren. info@solut-hr.be – www.garantieopsucces.be  

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.