Bedankt om mee te doen met onze KernTalenten Challenge. Maar, wat wil dat nu zeggen? Wat zijn we hiermee? Wat hebben KernTalenten te maken met mijn ontplofte keuken, met mijn sociale leven of mijn voorkeur om alleen een boek te lezen? Wie ben jij eigenlijk?

Wel, we lichten een tipje van de sluier: Deze Challenge is een trigger naar de KernTalenten.  Je KernTalenten zijn jouw gouden levenssleutels voor geluk en succes Wij ontdekken je KernTalenten door terug te gaan naar je kindertijd. Door dit nu te bevragen heb jij even de tijd genomen om stil te staan bij jezelf. Maar besef je, dat je zo ook naar een ander kan kijken?

 

Het opzet

Natuurlijk is de eerste opzet om naar jezelf te kijken en bewust te worden van wie je bent.  Daarna kan je het ook aan andere mensen relateren.  Jij kunt je dus ook afvragen ‘Wie ben jij?’ Je begrijpt nu waarom jij je soms ergert aan een ander en waarom hij anders reageert dan jij.  Nu pas besef je dat die andere persoon de dingen op zijn manier bekijkt

Gelijkgestemden begrijpen elkaar, werken op dezelfde golflengte en delen elkaars mening, terwijl het met anderen zal botsten. Tenzij je hun ‘anders zijn’ gaat respecteren, zelfs gaat waarderen en ook weet te benutten. Dan sta je open om elkaar aan te vullen en stopt het gevecht tegen het andere. Je vindt de rust en het vertrouwen in jezelf, met plezier en geluk als mooi resultaat.

 

De antwoorden

Hoe zag jouw (ingebeelde) kinderkeuken eruit als je kookte?

Alsof er een bom ontploft is? Of zet je alles netjes weg nog voor het gerecht klaar is? 

De bom veroorzaakt chaos. Toch vindt de chaoot (in deze context) zijn spullen wel terug. Hij geniet achteraf (wel of niet?) van het opruimen. Zijn prioriteit is een lekkere maaltijd realiseren.

Hij die direct alles netjes opbergt, houdt op een andere manier zijn overzicht en weet ook perfect alles terug te vinden. Hij vindt onmiddellijk zijn rust in de ordening.

 

Als jij je als kind schminkte, was dat eenvoudig of tot in de details uitgewerkt?

Hoe graag maak jij iets mooi? Hoe graag ga je tot in detail?

Waarom erger jij je aan mensen die altijd alles tot in de puntjes willen uitdiepen?

 

Het kleine lieve poesje of de stoere tijger? 
Hoe uit jij je en hoe voel jij je hierbij? Hoe benader je andere mensen? Denk nu een stap verder. Hoe zouden anderen reageren als jij hen als poes of als tijger zou benaderen.

Waar geniet jij het meeste van? Van in een hoekje, je boekje te lezen of van jezelf in de groep te gooien?
Genieten in een hoekje met een boekje. Het hoekje kan rust verschaffen, het boekje informatie, boeiende verhalen of lectuur. Maar boeiende verhalen kan je ook in groep opsnuiven. Ga je dan voor informatie? Voor samen zijn op een losse manier? Gaat het om het samenzijn op zich? 

 

Was je een denker/dromer of continue in beweging en dingen aan het doen? 

De doener pakt graag taken functioneel aan en ziet graag onmiddellijk een resultaat verschijnen. De denker neemt eerst afstand van het functionele. Hij bekijkt en analyseert het probleem. Vervolgens zal hij zijn stelling geven, maar voert die daarom nog niet uit. Wie ben jij?

 

Kindertijd versus nu

We hebben gevraagd naar je huidige toestand en je ziet dat je elke situatie op een andere manier kunt benaderen. Wanneer wij een KernTalentenAnalyse uitvoeren vertrekken we niet van het heden, maar wel vanuit je kindertijd (ca. 4 – 12 jaar). Waar was jij als kind graag mee bezig? We gaan dus op zoek naar jouw fundamenten of jouw basis en die vertalen we naar jouw volwassen tijd.

Geen nood, iedereen heeft KernTalenten en wij ontdekken deze altijd bij iedereen. Meer nog, iedereen die deze KernTalentenAnalyse heeft gedaan is super enthousiast en kan vanaf dat ogenblik altijd de juiste keuzes maken.

 

Wil jij je unieke profiel ontdekken? Wil jij altijd de juiste keuzes maken in het leven?  Wil jij stoppen met je te ergeren? Wil jij gaan voor geluk en succes?  Contacteer ons! Info@solut-hr.be

 

Mis niets en volg ons ook op Facebook & Instagram

 

© Foto Pixabay