Het is allemaal corona wat de klok slaat. Vandaag weten we of de maatregelen versoepeld of verstrengd worden, de kans op verlenging lijkt groot. Je verblijft nu al een maand in je kot en dat begint door te wegen. 

Dat de kinderen niet naar school kunnen en dat jij en je partner van thuis uit moeten werken is al helemaal de hel. Je probeert je werk naar behoren uit te voeren, maar intussen moet je ook de kinderen bezighouden, hun schoolwerk opvolgen, zorgen dat de verveling niet toeslaat. Tieners en pubers zagen je de oren van de kop omdat ze hun vrienden missen. De schoonmaakster is uit veiligheidsoverweging afgebeld. Het huishouden komt er dus ook nog eens bij, zeker nu je dag in dag uit, 24 op 24 met je hele gezin thuis bent. 

Misschien ben je één van die pechvogels die tijdelijk werkloos is en zie je de toekomst somber in, omdat je in financiële problemen dreigt te komen. Ofwel ben je zelfstandig en heb je noodgedwongen je zaak moeten sluiten met alle gevolgen die van dien. In welke situatie je ook zit, er is de onzekerheid naar de toekomst toe, want je hebt geen perspectief….

Maar moeten we het allemaal zo somber zien, of moeten we leren omgaan met deze situatie en omdenken?


5 Top-Tips van wat je nu al kan doen 

 1. Keep calm!

  Dat klinkt nu misschien vreemd in de oren, maar alleen kalmte kan je redden. Voor alles is een oplossing en het vaccin wordt wel nog uitgevonden. In afwachting moeten we er het beste van maken. Vergeet niet dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Negativiteit geeft een slecht gevoel en helpt ons niet vooruit. Buig het om tot iets positief en zet de stap naar loopbaancoaching. Aan vrije tijd heb je nu alvast geen gebrek.

 2. Vind jezelf opnieuw uit.

  Maak een balans op wat voor jou in het précorona tijdperk wel en niet werkte. Je bent misschien niet 100% gelukkig in je job, zelfs niet 70% gelukkig? Maar wat zou je dan wel liever doen? Zet de stap en volg nu een (online) loopbaancoaching. Zorg ervoor dat je je KernTalenten door een coach in kaart laat brengen om zo zeker de juiste keuze te maken. Met de KernTalentenMethode is de kans op slagen veel groter, bovendien wordt het duidelijk waarom het voorheen allemaal zo moeizaam ging.

 3. Betere work-life balance.

  Deze crisis leert ons ook goede dingen. In ons jachtige leven is evenwicht vaak zoek. We leren tijdens deze lockdown hoe het is om meer tijd thuis door te brengen, minder file, meer boswandelingen, zuivere lucht, genieten van kleine dingen, …. We zien terug de waarde van kleine dingen, we zien het belang van normen en waarden. We merken hoe fragiel een mensenleven is en nog sneller voorbij kan zijn. Neem deze zaken mee, want voor je het weet zit je weer in een ratrace en hunker je naar een time-out 😉

 4. Reset jezelf.

  Net als na een ernstige ziekte, het verlies van een geliefde, etc. zal ons leven er na corona ook niet meer hetzelfde uitzien. Het zal vermoedelijk zelfs nog ingrijpender veranderen. Zorg ervoor dat je gewapend bent tegen het nieuwe leven. Stel jezelf in vraag, neem afstand en bekijk jezelf vanuit een ander perspectief. Wat zou je bij jezelf of in je relatie(s) graag anders zien? Waar heb je nood aan? Wat zou je gelukkiger maken? Hoe zou je je leven aanpakken als je een tweede kans kreeg? Kunnen onze coaches je helpen?

 5. Het digitaal leven omarmen.

  Als je tot voor enkele maanden nog niet mee was met internet, skypen, appen, sociale media etc. dan heb je dat de afgelopen periode zeker ingehaald. Gelukkig maar, want dit gaat de toekomst worden. Het postcorona tijdperk zal een digitaal tijdperk worden, waar het online gebeuren nog een grotere plaats zal innemen. Telewerken, online studeren, digitale concerten, webshops, … het wordt de toekomst. Verdiep je in nieuwe digitale technologieën en denk toekomstgericht. 


Contacteer Solut garantie op succes wanneer je hier nog vragen over hebt: info@solut-hr.be 


Solut Coaching & garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op
Facebook, LinkedIn en Instagram.