Het is zomer! ? De langverwachte vakantie breekt aan, maar die blijkt door corona net iets anders dan anders te zijn. Je hebt die buitenlandse reis geannuleerd en verruild voor een staycation met de kids. Thuisblijven staat gelijk aan bereikbaar blijven voor de baas, dus kan je evengoed doorwerken. Maar dat ziet partner lief niet zitten. Wie moeten we pleasen en hoe deconnecteren of detoxen we van het werk en de social media? Wat is goed, wat is slecht, wat is hier en nu de beste beslissing? Blijf jij doorwerken, ook al is vakantie goed voor je?

 

Even tot rust komen

Wij streven er bij Solut steeds naar dat een werknemer zijn job met dezelfde passie als zijn werkgever uitvoert. Dat werken niet als werken mag aanvoelen, maar dat wil niet zeggen dat je 12 maanden per jaar, 24 u. en 7 op 7 bereikbaar moet zijn. Iedereen, ook een werkgever moet op tijd en stond het werk even loslaten. Daarom is er vakantie uitgevonden. ?

Tijdens een vakantie thuis of elders is het de bedoeling om even tot rust te komen en je hoofd leeg te maken. En dat lukt niet wanneer je constant online beschikbaar blijft. Het werk blijft je achtervolgen en zo kom je niet op adem en is de kans groot dat een burn-out of een andere ziekte sluimert.

 

Laat je overtuigen van deze 8 voordelen, want vakantie ..

 1. Verlaagt je stressniveau
  Na enkele dagen kom je tot rust, waardoor je stressniveau daalt. Je neemt afstand en begrijpt beter hoe je jouw werk en je leven in balans kunt houden en de effecten van stress en eventuele tekenen van burn-out kunt verminderen.
 2. Boost je energiepeil
  Hoewel de zon en de warmte je lui en loom kunnen maken, neem je wel vitamine D op. Je spaart dus energie die je na je vakantie nodig hebt om weer goed te kunnen presteren.
 3. Is goed voor je gezondheid
  Wanneer je stresslevel verlaagt wordt ervaar je automatisch de voordelen. Hoge bloeddruk, hartaandoeningen en depressie krijgen geen of minder kans. Bovendien breng je meer tijd door in de buitenlucht, je eet misschien gezonder en op vaste tijdstippen.
 4. Zorgt voor meer tijd voor jezelf en voor leuke dingen
  Denk zuiders … mañana, mañana. Laat de boel de boel en doe wat je leuk vindt. Lees dat boek dat al lang op je wacht, hou siësta, bezoek die tentoonstelling voor het te laat is, timmer eindelijk dat vogelhuisje in elkaar …
 5. Is goed voor je humeur
  Tijdens het jaar is er niet altijd genoeg tijd voor sociale contacten. We hebben er nu, na de lockdown, nog meer nood aan dan ooit. Quality time met je partner, gezin, familie, vrienden … maken je wellicht goedgezind. (hou het wel veilig
 6. Geeft je nieuwe ideeën
  Omdat je brein rust krijgt zal je beter informatie opnemen, creatiever zijn, beter verbanden kunnen leggen, alles vanuit een ander perspectief bekijken, etc.
 7. Maakt je gelukkiger
  Reizen ver weg of dichtbij gaan meestal gepaard met leuke ervaringen. Ook zo uit eten gaan, nieuwe kennis opdoen, musea bezoeken, etc. Zelfs de voorbereiding en het uitkijken naar die langverwachte trip of uitstap maakt je al gelukkig.
 8. Laat je er jonger uitzien
  Als je uitgerust bent en de zon je van een kleurtje heeft voorzien, zie je er veel jonger uit en dat is mooi meegenomen.

Het kan niet anders zijn, dan dat je met deze tips een gelukkigere en productievere werknemer wordt, die vol nieuwe ideeën zit en meer gefocust is.

De tip van de dag:

Dien je verlofaanvraag in met een smile én neem vakantie om je batterijen op te laden, want ‘a Happy Employee has a Happy Boss’

Een fijne vakantie!  

 

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.

© foto: Canva.com