Black & White en toch een perfecte liefdesmatch

“Dat hou je geen 2 jaar vol met die vrouw! Het is een prachtdame, maar veel te sterk voor jou en met een eigen willetje. Jullie hebben trouwens geen enkele match!” zei een man tegen zijn goede vriend.

Die man is helaas overleden, maar 25 jaar later ziet hij van boven de wolken dat zijn vriend en diens vrouw wel een gelukkig paar vormen. Ook al hebben ze nog steeds  geen enkele match met elkaar.

Hoe doen zij dat?  Waarom blijven zij wel gelukkig en getrouwd?

 

Ik ben de vrouw van dat paar en durf oprecht te zeggen dat ik gelukkig ben.

Waarom?  Wel om deze 5 cruciale punten.

  1. Wij kennen elkaar door en door en respecteren elkaar voor de persoon die we zijn, ook al verschillen wij erg.
  2. Hij is bijvoorbeeld niet empatisch en denkt er dus zelden aan om attenties te geven. Zelfs niet op speciale dagen, zoals Valentijn, mijn verjaardag, Kerstmis, etc., maar hij ziet mij wel graag.  
  3. Hij houdt er niet van om tijdens het weekend voortdurend mijn vrienden over de vloer te krijgen. Ik vind het juist gezellig om samen met hen te zijn, lekker te eten en te drinken. Hij heeft mijn vrienden wel heel graag, maar hij heeft zijn persoonlijke rust nodig.
  4. Hij gaat graag met zijn vrienden een glaasje drinken, zelfs tot in de vroege uurtjes. De volgende dag zit hij dan stilletjes in de zetel. Ik hoor geen wilde verhalen of details over de avond ervoor. Nochtans ben ik er héél zeker van dat hij niets voor mij verzwijgt. Hij heeft gewoon een leuke avond gehad met zijn vrienden en ik gun hem nu zijn persoonlijke vrije ruimte bij ons thuis, in ons warme nest.
  5. Hij is de geschikte kandidaat voor het programma ‘help, mijn man is een klusser’, maar hij heeft een hekel aan die karweien. Hij vindt het zelfs verschrikkelijk om aanwezig zijn, wanneer er werken in huis uitgevoerd worden.  Dus, laat ik alle werken door externen uitvoeren wanneer hij op business trip is.  Ons motto is dus: Respecteer het verlangen van elkaars geven en nemen, en zo krijgen we beide wat we waarderen. 

 

Het is dus zo makkelijk om gelukkig met elkaar te zijn, als we maar begrijpen dat onze partner ons niet opzettelijk wilt tegenwerken. Het is nu eenmaal zijn aard. Hij doet dit, omdat het is wie hij is. In een relatie doet iedereen af en toe water bij de wijn, maar enkel wijn drinken is ongezond en enkel water drinken is saaie boel.

Wij zien elkaar graag, ‘just for who we are’.  Kan het nog mooier?  

 

Til jij jouw relatie ook naar een “higher level”?

 

 

Hoe kun je elkaar beter aanvullen?

Een relatie in evenwicht daar droomt elk koppel van. Door het kennen van je KernTalenten leer je elkaar beter aan te vullen. Het begint allemaal bij jezelf en van daaruit kan je persoonlijk verder groeien.

 

“Happy together, happier together”.

 

Hoe kan het nog beter?

Leer genieten van je sterktes, focus je niet op wat er niet is of niet zal komen.

Soms ben je gelukkig, soms niet: laat het toe

 

Wil jij hierover meer weten? Ben je getriggerd door dit verhaal en wil je eindelijk elkaar leren begrijpen en accepteren “Just for who he/she is?”

Twijfel niet langer en neem  je relatie in handen.  It will only get better.

Contacteer ons: info@solut-hr.be

Neem ook een kijkje op onze website en leer hoe KernTalenten werken www.garantieopsucces.be