Hier een verhaal, ‘beelden uit het leven’

Mijn vriendin maakte een moeilijke tijd door, zowel psychisch als fysisch, het betrof zowel haarzelf, als haar partner. Daarbij kwam dat ze door hoge medische kosten en weinig of geen inkomen in financiële problemen dreigden te geraken.

Als goede vriendin probeerde ik haar op te beuren en de naïeveling en positivo in mij zei: ‘och, er is toch geld genoeg in de wereld. Het zit nu misschien nog in iemand anders zijn portefeuille, maar dat is maar bijzaak en snel opgelost.’

 

Geen geld, geen diploma 

Dat was niet het antwoord waarop ze zat te wachten en enkele dagen later kwam ze op dit gesprek terug. In geuren en kleuren vertelde ze me over hun vroegere leven en hun huidige situatie waar het de eindjes aan elkaar knopen was. Met andere woorden, ze hadden een goed leven zonder al te veel zorgen, maar door haar ziekte zaten ze nu in de schulden (huis, auto, …. ) en konden er geen extraatjes van af … Daarbovenop kreeg ze te horen dat ze op haar 50ste, zonder diploma, zonder kennis, zonder ervaring, zonder …. niet meer aan de bak zou komen. Wie zou haar wel aanwerven?

Ik was er stil van geworden en bevestigde dat ik haar situatie voor 100% begreep en excuseerde mij voor mijn naïeve opmerking van eerder.


Hoop doet leven

Vervolgens deed ik mijn verhaal over mijn zoon, die na zijn middelbare studies verder zou studeren, maar na amper 1 week de handdoek in de ring gooide. Eén maand later nam zoonlief na een uitvoerig gesprek het heft in eigen hand en ging zeer gericht en zelfzeker solliciteren. Hij ging niet voor zomaar eender welke job, maar richtte zich tot het hogere segment. Na welgeteld één maand vond hij de job van zijn leven en dit zonder diploma, zonder kennis, zonder ervaring en zonder ‘lange arm’.

Mijn vriendin knikte en vertelde dat ze fier was op de prestatie van mijn zoon. Hij had zoveel inzet getoond, was heel erg gemotiveerd, zou er alles aan doen om de job te leren, het engagement was er voor 200%, … Kortom, hij vond ‘de job van zijn leven’. Plots zag ze in dat mijn zoon een job gevonden had die op zijn lijf geschreven was. Een job waar hij in feite niet moest werken, maar gewoon zijn ding mocht doen en zo zou bijleren. De job waarin hij al zijn ‘Sterke KernTalenten’ kon uitleven. Ik vroeg haar vervolgens wat het verschil was tussen haar situatie en die van mijn zoon? Het werd stil aan de andere kant, want ik had mijn punt gemaakt.

 

Gouden sleutels

Ken je KernTalenten en jij vindt op alle leeftijden, met of zonder diploma, met of zonder kennis, de job van je leven. Je passie, je goesting, je energie en je inzet straal je uit waardoor die werkgever aan de andere kant van de tafel er alles aan zal doen om jou mee te krijgen in zijn droom, in zijn bedrijf.

Wij noemen KernTalenten de gouden sleutels voor geluk en succes in je leven, zowel privé, alsook professioneel. Ze creëren kansen en openen deuren. Ken je KernTalenten en kom in een stroomversnelling

Wil jij het ‘mooie voorbeeld’ van mijn zoon volgen? Wil jij weten waar mijn vriendin nu staat in het leven? Als zij het kunnen, kan jij het ook!

De juiste stappen zetten is makkelijk als je weet welke route je moet nemen en dat is nu net waar Solut zo sterk in is. Maak snel een afspraak voor jouw gouden sleutels naar succes en geluk.

Neem contact met ons op voor meer info of een afspraak!

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.

 

© foto: Canva.com