Iedereen wordt geboren als regisseur van zijn eigen leven. Sommigen nemen die rol voor zichzelf op, terwijl anderen zich laten regisseren. Als dit laatste het geval is, hoe geraak je daar dan uit? Hoe kruip je zelf op de regisseursstoel en gooi je de slachtofferrol van je af? Als je kon kiezen, hoe zou de film van jouw leven er dan uit mogen zien? En, hoe geweldig zou het zijn om de film van je eigen leven te regisseren?

 

Wat weerhoudt je om de film van je eigen leven te regisseren?

Eerst moet ik je uitleggen welke factoren een rol kunnen spelen. Factoren die bepalen waarom jij je eigen regie niet opneemt en in een vicieuze cirkel blijft hangen. M.a.w. wat houdt jou er juist in:  

 • je opvoeding
  Je opvoeding start vanaf je geboorte. Het meeste wat je van je ouders leert, gaat ongefilterd door naar je onderbewustzijn, net omdat het zo vaak werd herhaald. Als je heel erg autoritair bent opgevoed is er een kans dat je dit ook zelf gaat verderzetten, omdat je geen andere manier hebt geleerd.

 • je KernTalentenprofiel 
  Je KernTalenten niet kennen is hetzelfde als je passies niet kennen. In iedereen zit er een passie, ook in jou. Het is iets wat jij heel graag doet en waar je de energie uithaalt om telkens weer verder te kunnen. Ben jij je niet bewust van die passie, dan kan je een KernTalentenAnalyse laten uitvoeren. Die zal heel veel duidelijkheid scheppen en je op de goede weg zetten.

 • je angst om uit het vertrouwde te treden en nieuwe paden te bewandelen.
  Wat gaan de anderen wel niet zeggen? Wat als ik faal? Gaan ze me uitlachen? Allemaal gedachten die je weerhouden om die broodnodige eerste stap te zetten.

 • je mist zelfvertrouwen
  Je probeerde al vanalles, maar niks lukte. Het maakt een zeer groot verschil of je enkel oog hebt voor het resultaat of dat je ook oog hebt voor de stapjes die je zet op weg naar het resultaat. Stapjes zetten zijn kleine successen en die laten je doorgaan. Het finale resultaat vraagt om meer geduld te beoefenen. 

 

7 tips om je eigen regie in handen te nemen en blijvend je resultaten te verbeteren

 • begin met slechts 1 ding aan te pakken zodat je aan zelfvertrouwen wint.
  Waarschijnlijk wil je heel veel tegelijk aanpakken, maar ik dwing je een keuze te maken. Kies 1 topic. Proficiat, dit is de eerste stap op weg naar zelfregie. 

 • neem kleine passen.
  We gaan in stappen werken, net zoals in een cursus gaan we stapsgewijs opbouwen naar het gewenste en grootse resultaat.

 • bepaal duidelijk waarom je net dat bewust wilt aanpakken.
  Het maakt je zoveel sterker als je weet waarom je precies datgene wilt doen. Het ‘waarom’ weten, is je eigen overtuiging om hiervoor te gaan. Herhaal dagelijks voor jezelf deze ‘waarom’-vraag. 

 • beeld je in hoe leuk het zou zijn dat je je doelstelling behaalt.
  Beeld je in wat je dan allemaal zou kunnen doen. Voelt het goed? Hou dat gevoel dan goed vast. 

 • denk zeker groots
  Een podiumplek aan de eindmeet kun je behalen door consequent nieuwe stappen te zetten. Denk een stuk verder dan stap 1, 2, 3, ….. zo blijf je constant in beweging.

 • blijf oefenen zolang tot het je vertrouwd voelt
  Zet geduld en werkkracht in. Hou dagelijks je doel voor ogen en handel in functie hiervan. Wees er bewust van dat veranderingen omzetten naar een gewoonte ongeveer 3 maanden duurt. 

 • zoek een coach, een supporter of stimulator
  Informeer iemand over je doelen, zodat die je kan aanmoedigen en samen met jou eerlijk kan terugblikken.

Jij weet nu welk aspect in je leven je zelf wilt regisseren en waarom je dit wilt doen. Wij staan klaar om je te begeleiden in het regisseren van jouw eigen leven. Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.

Wil je specifiek jouw job in zelfregie nemen, dan is er een extra voordeel via de loopbaancheque van VDAB. Contacteer ons alsnog vandaag. Jij investeert 4 uur en 40 euro en je wint hierbij je garantieticket naar een bewuster en gebalanceerd leven.


Solut is bezorgd om jou als werknemer, maar ook om je werkgever. Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. Iedereen kan stappen zetten naar zijn eigen geluk. Solut helpt je om je KernTalenten te ontdekken. Na deze ‘prachtige’ ontdekking wordt het zoveel helderder en duidelijker welke stappen jij kunt zetten naar je geluk en succes. De keuze ligt bij jou.

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.