Laura: “De coronacrisis heeft er flink ingehakt. Mijn partner is op tijdelijke werkloosheid gezet en ik ben ontslagen! We zitten met de handen in het haar en we hebben honderd-en-een vragen. Dit komt echt ongelegen, want we hebben pas een huis gekocht. Hoe geraak ik in deze tijd weer aan een job?”

Patrick: “Vorige maand ben ik ontslagen! Na 31 jaar het beste van mezelf gegeven te hebben, ben ik vriendelijk bedankt voor bewezen diensten. Ik had zo gehoopt dat ik dit werk tot aan mijn pensioen zou doen. In al die jaren ben ik nooit langer dan 2 dagen ziek geweest of met tegenzin gaan werken. Het bedrijf is vijf jaar geleden overgenomen en toen zijn de besparingen begonnen. De oudere werknemers moesten afvloeien en nu ben ik aan de beurt. Ik voel me nog helemaal niet oud. Ik denk dat ik fitter ben dan mijn jonge collega’s. Wie gaat mij nu nog aannemen?.”

Bianca: “Twee jaar geleden werd ik ernstig ziek. Zes maanden later werd ik ontslagen. Officieel wegens besparing, maar we weten allemaal dat het omwille van mijn ziekte was. Alsof het ziek zijn nog niet zwaar genoeg was, kwam dit er ook nog bij. Het was financieel een zware dobber met twee studerende kinderen en de ziekenhuisfacturen die maar bleven komen. Nu ben ik genezen verklaard en ik voel me gezond genoeg om weer aan de slag te gaan, maar wie gaat me nog willen? Hoe moet het nu verder?”

Deze verhalen zijn herkenbaar en actueler dan ooit. Door de coronacrisis zijn er heel wat werknemers hun job verloren. Het is een onzekere tijd, maar ook daar komen we weer sterker uit.

Je werk verliezen is nooit leuk, maar in welke situatie je ook zit of hoe oud je ook bent, je moet nooit wanhopen. Er is ook voor jou nog een job of carrière weggelegd.

Volg de VALUTI-methode om positief door en uit deze periode te stappen. 

 • VERDOOFD
  De boodschap van ontslag komt altijd als een mokerslag in je gezicht terecht, of je het nu wel of niet voelde aankomen. Je zal je verdoofd voelen, je gaat in ontkenning, je wordt boos en dat is meer dan normaal.
 • AANVAARD
  Aanvaard wat er is gebeurd. Je kunt de klok niet terugdraaien. Wat gebeurd is, is gebeurd. Neem tijd voor jezelf, om het feit te laten landen en te aanvaarden. 
 • LOSLATEN voor INZICHT
  Na het aanvaardingsproces volgt het loslaten. Loslaten van het verleden is beseffen dat je nieuwe stappen kunt zetten naar een betere toekomst. Door het loslaten van wat er gebeurd is, stel je jezelf open om inzicht te krijgen. Het wordt duidelijk waar je verder in wilt groeien. Schakel zeker een loopbaancoach in. Zij zijn erin gespecialiseerd om mensen zoals jij terug op het goede spoor te zetten en te helpen bij keuzestress en twijfels. Deze coaches helpen je om diepgaand mee te zoeken en na te denken over wat je echt wilt gaan doen. Wat geeft je voldoening? Waar ben je goed in? Wat wil je zeker niet (meer)? Laat een KernTalentenAnalyse uitvoeren om uitsluitsel te krijgen.
 • UITDAGING
  Je KernTalenten wijzen trouwens ook uit waar jij energie van krijgt en wat je plezier geeft in het leven, zodat je zeker de juiste keuze maakt. De uitdaging aangaan om voor jezelf de juiste stappen te zetten, duwt je in de richting van een mooie toekomst. Dit is een haalbare uitdaging als jij je kerntalenten kent. Een loopbaancoach geeft je de steun in de rug en het nodige duwtje zodat je de 1ste stappen zet naar een gelukkig en succesvol leven. 
 • TRAINING
  Je bent nooit te oud om te leren. School je bij in een knelpuntberoep of iets waarin je goed bent. Wie weet wat voor een specialist er in jou schuilgaat. 
 • INITIATIEF
  Neem initiatief. Een nieuwe job wordt niet op een presenteerblaadje gebracht. Doe aan netwerken, vertel iedereen dat je werk zoekt. Zoek uit welke kanalen je moet volgen als je langdurig ziek bent geweest. Wat de mogelijkheden zijn als 50 plusser. Etc.

Deze gevalideerde VALUTI-Methode van Solut geeft je het inzicht, het geloof en de teugels in handen om de juiste stappen te zetten voor jouw toekomst. 

Het verleden kan je nooit wijzigen, hoe je toekomst eruit zal zien heb je wel zelf in de hand.

Neem actie en reserveer een gratis inzicht-gesprek met ons. Je kunt ons contacteren via info@solut-hr.be.

Veel succes!

Overweeg je loopbaanbegeleiding? Met VDAB loopbaancheques betaal je slechts 40 € voor 4 uur loopbaancoaching. Wanneer dit niet voldoende is, heb je recht op nog 3 extra uren. Merk je dat je problemen dieper liggen, dan is er nog onze jaar coaching.  Vraag ernaar! 

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.

Photo by Kyle Glenn on Unsplash