Of ‘The 5 Death Bed Regrets’

Yes! Het is maandag en we mogen het werk weer aanvangen! Of deel jij dat ‘Yes gevoel’ niet? Zit je in een sh*** job of is je leven gewoon sh***? Dat is niet leuk en het is zelfs afmattend! Wij nemen dagelijks meer dan honderden beslissingen, belangrijke en minder belangrijke. Maar eigenlijk heeft elke keuze die je maakt invloed op je geluk. Het is dus de hoogste tijd om in de spiegel te kijken. Om de waarheid onder ogen te zien, ook al doet dat PIJN! Je kunt jezelf toch niet blijven verloochenen! Of in deze vertrouwde, maar wel pijnlijke situatie blijven zitten! Waarom zou je jezelf blijven pijnigen? Sta even stil en kijk naar de veranderingen die jouw leven naar een hoger level kunnen brengen, naar het niveau dat jij waard bent en maak je persoonlijke top 5 van spijt. 

Bronnie Ware, een Australische schrijfster, heeft naar aanleiding van een onderzoek bij stervenden een pakkend boek geschreven: ‘The Top Five Regrets of the Dying.’ Dit onderwerp klinkt zwaar, maar het is wel to the point en uit het leven gegrepen.

Stervenden hebben gewoon minder ego, ze hebben geen dromen of wensen meer. Deze mensen worden eerlijk in wat ze nog te vertellen hebben, want er is niets meer te verliezen.

Wat is de top 5 van spijt waaraan jij op je sterfbed zal denken?

 1. Ik zou willen dat ik mezelf had toegestaan om gelukkiger te zijn
  Geluk is een keuze en dit op je sterfbed beseffen, is te laat. Blijf niet in het negatieve hangen, maar maak juiste keuzes richting je geluk.
 2. Ik zou willen dat ik het contact met vrienden beter had onderhouden
  ‘Do we need to say more?’ Dit klinkt zo juist, dit voelt zo goed aan. Doe het dan ook. Je vrienden heb je zelf gekozen, onderhoud ze dan ook. Het kost geen moeite en geeft enkel energie en liefde terug.
 3. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten
  Waar zijn we goed in? Inderdaad, in het onderdrukken van onze gevoelens. En waarom doen we dit? Om de confrontatie uit de weg te gaan, of uit angst dat anderen ons niet leuk vinden, om op korte termijn het makkelijke pad te kiezen, … De juiste zet in het leven is om ervoor te gaan, de moed te hebben om te kiezen voor jouw gelukkig leven, op lange termijn.
 4. Minder hard werken
  Wat minder hard werken en misschien hierbij minder geld verdienen, weegt niet op ten opzichte van meer tijd om te leven. Meer tijd om te genieten van het leven. Meer tijd om te genieten van hen die je dierbaar zijn. Geld is leuk, geld is goed, geld is makkelijk, maar zorg ervoor dat geld je niet in zijn macht heeft. Er is geld nodig om te kunnen leven, maar het is eigenlijk slechts bedrukt papier. Geld maakt je geluk niet, maar neemt het wel af.
 5. Ik zou willen dat ik de moed had gehad om het leven te leven dat ik wilde in plaats van aan de verwachting van anderen te voldoen.
  Wees trouw aan jezelf. Jij bent de enige die de rest van je leven, met jezelf moet leven. Maak er het beste van uit respect voor jezelf. Stop met het leven te leven, wat je ouders, je partner of de maatschappij je opleggen. Neem ontslag in dat bedrijf waar je niet gelukkig bent, zeg die uitgestippelde toekomst (de droom van een ander) vaarwel.

Verdomd hard om dit te lezen. De waarheid komt nu eenmaal als een mokerslag in ons gezicht. Maar, de waarheid is er om je vooruit te helpen, om jezelf terug te vinden, om juiste stappen te zetten, waarbij jij je goed voelt.

Het leven is tekort om je er slecht bij te voelen. Ga op zelfonderzoek, laat de boel niet ontploffen, wacht niet tot het te laat is, …

Wij hebben reeds 100den mensen geholpen bij het ontdekken van hun ware ik, hun eigen kerntalenten.
Contacteer ons voor jouw life-coaching: info@solut-hr.be. Je investeert 40 euro en 4 uur en je wint er je life-time lotto bij.

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.

© Foto Matthew Henry – Unsplash