Je baan verliezen, solliciteren, een sollicitatiegesprek, in onzekerheid zitten, een nieuwe werkgever, andere collega’s … het brengt allemaal stress met zich mee, maar je kunt die beperken. Begin met de dingen waar je grip op hebt. Hoe je de job van je leven krijgt, zonder stress leggen we hieronder uit.

Wat ging er mis?

Vraag je in de eerste plaats af wat er op je vorige job fout liep en gebruik deze informatie om niet meer dezelfde fout te maken. Als het soort werk niets voor jou was, dan ga je uiteraard niet meer voor een gelijkaardige baan solliciteren. Was de job te zwaar, dan zet je een stapje terug. Logisch toch?

Wat wil je?


Deze keer wil je het goed aanpakken, maar wat wil je? Wat verwacht je van die nieuwe job? Meer tijd voor jezelf, een betere work-life balance, meer verdienen, dichter bij huis werken? Noteer het voor jezelf en zoek de advertenties uit die aan deze voorwaarden voldoen. Je gaat niet van job veranderen om alweer in dezelfde ongelukkige situatie te zitten. 

Wat geeft je energie?


Word je gelukkig van producten aan de man te brengen en van sociale contacten dan is een job als verkoper op je lijf geschreven. Krijg je energie van ontwerpen en ben je goed met computers dan zou websitebouwer wel eens de job van je leven kunnen zijn en ga zo maar door. Jouw KernTalenten vertellen meer over je drives, je passies,  waar je van nature goed in bent en wat je motiveert. Probeer dus niets te doen wat tegen je natuur is, want dat rooft energie en maakt je op termijn ongelukkig. 

Hoe weet je welke job 100% bij je past?


We hadden het zonet al over de KernTalenten, die je meenemen naar je kindertijd. Bij deze methode wordt ervan uitgegaan dat wat je als kind graag speelde bepalend is voor de rest van je leven. Logisch eigenlijk. Je gaat niet naar de sportclub om met andere kinderen bv. te volleyballen, als je van nature een kind bent dat liever in zijn eentje knutselt. Zo is dat ook met de juiste baan vinden. Je zult niet voor 100% gelukkig worden in een baan of richting die je niet ligt, het zal dus niet de job van je leven zijn en bezorgt je stress. Misschien heb je er wel voor gestudeerd en er heel veel moeite voor gedaan, maar het is niet je natuurlijke aanleg. Na een KernTalentenAnalyse wordt het heel duidelijk welke job bij je past aan de hand van het in kaart brengen van je sterke energiegevers. Als je rekening houdt met de bovenstaande factoren, dan zal het veel gemakkelijker zijn om de job van je leven te vinden, zonder de bijkomende stress.  

Wist je dat je met loopbaancheques van VDAB, die slechts 40 € kosten recht hebt op één keer 4 uur coaching en één keer 3 uur. Dus in totaal 7 uur loopbaanbegeleiding voor slechts 80 €. Een kleine investering die je leven voorgoed verandert en je de garantie op geluk en succes geeft. Wil je hierover meer weten of wens je een afspraak? Contacteer ons info@solut-hr.be

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.

© Photo: Brooke-Cagle-unsplash