De Vlaamse overheid lanceert na de voedings- en bewegingsdriehoek nu ook de geluksdriehoek. Geen wonder, want geluk is minstens even belangrijk dan gezond eten en voldoende bewegen. Met de geluksdriehoek, die is opgebouwd uit bouwblokken voor geluk wil het Vlaams Instituut Gezond Leven de mentale gezondheid van de Vlaming bevorderen. Op de website vind je inspiratie over hoe je hier zelf mee aan de slag kunt. Met tips, oefeningen, filmpjes en verhalen van (bekende) Vlamingen.

Wat is de geluksdriehoek?

geluksdriehoek

De 3 bouwblokken van geluk waaruit de driehoek is opgebouwd passen als puzzelstukken in elkaar. Je hebt het ‘goed omringd zijn’, ‘je goed voelen’ en ‘jezelf kunnen zijn’. Op de website www.geluksdriehoek.be kan je inloggen op je persoonlijke dashboard. Daar kan je interactief je geluksmaat bepalen en verder aan je geluk te werken. Er is de mogelijkheid om een persoonlijk dagboek bij te houden. Je vindt er allerlei informatieve video’s, oefeningen, quizzen, tips en interessante informatie over geluk, positiviteit, zelfvertrouwen, veerkracht, verbondenheid en zingeving. Daarnaast krijg je ook antwoorden op je vragen rond stress, angst, piekeren, eenzaamheid en burn-out.

Geluk?

Geluk maak je voor een groot deel zelf, maar er zijn altijd factoren zoals (financiële) tegenslagen, verlies van een dierbare, ziekte etc. . Daarom staat de geluksdriehoek bewust een beetje schuin.

Thema’s als eenzaamheid, angst en onzekerheid zijn tijdens corona nog meer aan de orde dan anders. De geluksdriehoek is dus een goed initiatief voor bewustmaking. Wie echt hulp nodig heeft is enkel gebaat bij een coach. Met een coach werk je samen aan je persoonlijke  geluksdriehoek, die is opgebouwd uit gepersonaliseerde bouwblokken voor  geluk

Onze coaches staan steeds voor je klaar! Wanneer je in december of januari een coaching reserveert, wordt er per coaching een warme maaltijd geschonken aan een kansarm gezin. Op deze manier werk je ook een beetje aan het geluk van een ander.

Reserveer je afspraak via info@solut-hr.be

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.