Uit het nationaal Geluksonderzoek van 2018 blijkt dat slechts 1/3 van de Belgen echt gelukkig is. Slik, dat is verdomd weinig. Hoor jij bij die gelukkigen? Zo niet, wat kan je doen om bij deze groep van ‘happy few’ te horen? Wat zijn de maatstaven van geluk? En, hoort geld ook in het rijtje thuis? Wij geven jou de 9 stappen naar geluk en succes. Als je de maatstaven van geluk kent, merk je dat het een haalbare kaart wordt om die stappen naar je persoonlijke geluk te zetten.

 

1. Ken jezelf

Wees bewust van wie je zelf bent. Probeer niemand anders te zijn, die zijn er al genoeg. Jij bent immers uniek. Jij hebt unieke KernTalenten die je energie geven.

 

2. Wees eerlijk tegen jezelf

Streef niets na of doe niets als je zo niet bent. Kijk in de spiegel en wees eerlijk tegen jezelf. Doe geen job, omdat je omgeving dat wil. Ga voor datgene wat je echt wilt doen, je zult er goed in worden.

 

3. Haalbare doelen

Stel haalbare doelen voorop, zodat je achteraf geen blauwtje loopt. Je kunt veel, dus zorg dat het realiseren van elke doelstelling een succes wordt. 

 

4. Heb geloof en vertrouwen

Vertrouw in je eigen kunnen. Ken jij trouwens je Kerntalenten al? Ze leren jezelf als het ware beter kennen. Het inzicht krijgen in je KernTalenten geeft je die persoonlijke kracht, het geloof en het vertrouwen in jezelf. Je leert hoe deze te gebruiken in je job of in je zoektocht naar de juiste baan. Het zijn jouw unieke sleutels tot geluk en succes.

 

5. Zorg voor de gepaste thuisplek

Waar je geboren wordt en opgroeit bepaal je niet zelf. Later wanneer je, je eigen stek zoekt heb je dit wel zelf in de hand. Als je een buitenmens bent, moet je niet in de stad gaan wonen en omgekeerd. Waar je ook woont of wat je budget ook is, maak er je thuis van. Zorg dat het een plek is om tot rust te komen.

 

6. Denk bewust na over je ‘work-life’

Woon je liever in de buurt van je werk of is pendelen geen probleem. Wil je vrije tijd om je hoofd leeg te maken, alvorens je thuiskomt? Of, is de pendeltijd naar het werk een frustrerend gegeven en zie je het enkel als verloren tijd? Denk erover na en neem de juiste beslissing voor je ‘work-life’ en voor je persoonlijke gezondheid.  Zo simpel kan het zijn, als je er maar bewust mee omgaat.

 

7. Aanvaarden en verwachtingen scheppen

Heb jij hoge verwachtingen van jezelf, je kinderen, je partner, je relaties, etc. Worden die verwachtingen niet altijd ingelost? Leer met jezelf leven en wees niet te streng voor jezelf, maar ook niet voor een ander. Leer begrijpen dat een ander, anders in elkaar zit en niet dezelfde KenTalenten bezit als jijzelf. Anders zijn is niet fout. Laat je ook niet misleiden door wat je op sociale media ziet passeren. Niet iedereen is zo gelukkig, succesvol en perfect als hij op sociale media laat uitschijnen. Facebook wordt niet voor niets Fakebook genoemd!

 

8. Mijden van negativiteit

Omring jezelf met mensen die het goed voor hebben met jou. Steek geen energie in negativiteit. Dat trekt je naar beneden en maakt je absoluut niet gelukkig. Kies je relaties zorgvuldig, want verbondenheid maakt je gelukkig. Het aantal relaties is niet belangrijk, maar wel de kwaliteit.

 

9. Je ingesteldheid is ‘key’

Bekijk het leven door een roze bril. Wees zoveel mogelijk positief ingesteld. Wist je dat je dat kan leren? Het zit nl. allemaal tussen de oren. Probeer van elke (negatieve) situatie het beste te maken, op het werk en bij je thuis. Wanneer je, je ongelukkig voelt (werk of privé) dan moet je stappen ondernemen. Dat wil niet altijd zeggen dat je van werk moet veranderen, of andere drastische beslissingen moet nemen. Geloof in jezelf en in je KernTalenten, want die wijzen jou de weg naar geluk en succes.

 

Je ziet dat je geluk voor een groot deel zelf in handen hebt. Eenmaal gelukkig, word je ook succesvol. En, je ziet ook dat geld niet in de top 9 tevoorschijn komt. Geld is en blijft belangrijk, maar is niet de sleutel naar geluk. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om die stap naar geluk in zijn eentje te zetten.  Werken aan deze 9 punten is haalbaar, maar meestal nog steeds een hoge berg om overheen te geraken. Het kennen van je KernTalenten is bovendien iets waar je alleen niet uit geraakt, maar wat wel het keerpunt betekent naar je geluk. Onze ervaren coaches helpen je graag op weg. Neem nu actie om te zien wie je bent en wat je KernTalenten zijn, zodat jij bewust de juiste stappen kunt zetten.Bestel vandaag nog je loopbaancheques bij VDAB, één cheque van 40 € geeft recht op 4 uur coaching.

Info@solut-hr.be