Met plezier gaan werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een baas die steeds meer eist. De collega’s die denken dat ze het beter kunnen. Een nieuw computersysteem om aan te wennen. Moeilijkere klanten dan vroeger en ga zo maar door. Herkenbare situatie. Het is nochtans juist op het werk dat we onze kostbare tijd verdoen. Bovendien begrijpen we en weten we dat we allemaal langer moeten gaan werken. We geven de 9 beste tips om met plezier te gaan werken.

Is het mogelijk om iets te veranderen aan deze situatie? Want dagelijks met tegenzin gaan werken is niet leefbaar. 

Wij zeggen alvast volmondig “JA”. Want, zeg nu zelf; niemand blijft in een slecht huwelijk. Waarom zou jij dan geen stappen zetten om al fluitend aan je werkdag te beginnen.


Hier volgen alvast de 9 beste tips om met plezier te gaan werken en van jou een gelukkig mens te maken. Iemand die gemotiveerd naar zijn werk gaat. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? AbSOLUT niet! Met kleine inspanningen en stap voor stap is dit voor iedereen haalbaar.

 

1. Doe een job die je graag doet

Allemaal goed en wel zul je denken. Toch begint het hiermee. Er is niets erger dan een job uitvoeren waarin je geen plezier of uitdaging hebt. Merk je dat er sleur in je werk zit en ga je alleen maar werken omdat het moet? Haal je er geen voldoening uit? Ervaar je stress of verveel je, je misschien? Dan zit je duidelijk niet op de juiste plek. Een KernTalenten Analyse biedt hier uitkomst. Door deze analyse krijg je onmiddellijk een inzicht in wie je bent en wat je aangeboren talenten zijn, wat datgene is waar jij goed in bent, je intrinsieke motivatie, enz. Je herkent je er onmiddellijk in, die garantie geven wij. Bovendien zie je direct of je job wel of niet je ding is. Je ontdekt ook in welke jobs jij je wel veel beter voelt. Het is nu aan jou om de stap te zetten naar jouw toekomst. Een kleine stap en een kleine uitdaging voor een mooie gelukkige carrière.


>> meer weten?
 

 

2. Verminder de werkdruk

Schrap het woord ‘moeten’ zoveel mogelijk. Vervang het door ‘willen’ en ‘mogen’. Moeten heeft een negatieve bijklank. “Jij moet juist niks”. Natuurlijk zijn er zaken waar je niet onderuit kan. Doe dit met de juiste mindset en het gaat al veel beter. Als het toch moet gedaan worden, stop dan met zagen en klagen. Ga ervoor en schrap het van je to-dolijst.

 

3. Stel de vraag ‘WHY?’

Stel jezelf telkens de vraag ‘WHY?’. ‘Waarom moet ik dat doen?’ ‘Van wie moet ik dat doen?’ Vaak leg je jezelf die hoge druk op. Bang om je job te verliezen, een promotie mis te lopen of geen erkenning te krijgen? Dan ligt het probleem bij jezelf. Haal de druk van de ketel en pak de dingen anders aan. Er sterft niemand, als je bureau eens niet is opgeruimd of als je een typefout hebt gemaakt. Onze coaches begeleiden je hierbij persoonlijk.

 


4. Doe bewust dingen die je plezierig vindt

Geniet je ervan om ’s morgens je collega’s uitbundig te begroeten met ‘goeiemorgen!’? Vind je het leuk om collega’s te trakteren op zelfgemaakte brownies? Ga je tijdens de lunchpauze liever even naar buiten i.p.v. in de rumoerige kantine te zitten? Blijf die dingen dan doen of start ermee, want dit geeft je energie. Schep plezier in de kleine dingen die je werkdag aangenamer maken. Wees bewust van wie jij echt bent en wat je KernTalenten zijn. Doe geen dingen omdat ze van je verwacht worden, maar enkel omdat je ze zelf wil. ‘Don’t try so hard to fit in, when you were born to stand out!’

 

5. Doorbreek de sleur

Al vanaf ’s morgens start de routine en de sleur. Elke ochtend dezelfde routine geeft sommige mensen de nodige rust. Voor anderen is dit een sleur. Behoor je tot deze groep, sta eens een uurtje vroeger op om een rondje te joggen/wandelen of rustig te ontbijten. Doe eens gek en poets je tanden met de andere hand.

 

6. Ontspan op tijd

Probeer na het werk voldoende te ontspannen en het werk los te laten. Stop met piekeren. Denk je werkelijk dat je net dan het probleem gaat oplossen? Zorg voor het slapen gaan wel voor routine, want dat brengt rust waardoor je rustiger in slaap zult vallen.

 

7. Koop een leuke wekker

Je smartphone als wekker gebruiken is geen goed idee. De verleiding om je mails te checken, je sms’jes te bekijken, naar Pinterest of Facebook te gaan, … zijn veel te groot. Het is bewezen dat het licht van je smartphone ervoor zorgt dat je hersenen in dagmodus blijven en geen slaapmodus aannemen. Met een leeg hoofd, zonder afleiding en met die leuke wekker naast je, slaap je als een roos.

 


8. Uitdagingen of hobby’s zijn geen luxe maar een must

Zoek uitdagingen of een hobby. Er is nog leven na het werk, ook voor jou. Ook hier spelen KernTalenten een rol. Misschien kun je je ei niet kwijt in je werk, maar wel in een vereniging waar je allerlei taken op je neemt. Ook leuke dingen na het werk bezorgen je tonnen energie. Voldoende energie halen buiten je werk brengt je in perfecte balans.

 

9. Stop met de boze stiefmoeder te zijn

Waarom zo streng zijn voor jezelf? Wat brengt dit bij? Beleef je vrije momenten intens. Een moeilijkere opdracht, voor sommige onder ons, maar zoek ook plezier in je huishoudelijke taken. Zet leuke muziek op en swing met je zwabber door het huis. Zo werk je ook nog eens aan je conditie. Of sluit een deal met je partner en/of je gezin. Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde taken, want iedereen heeft zijn eigen unieke KernTalenten.

 


Je hebt zeker gemerkt dat KernTalenten onbewust als een rode draad doorheen je werk- en privéleven lopen. Door die ongelofelijke analyse leer jij je KernTalenten kennen en ze bewust te gebruiken. Op die manier creëer je de perfecte balans tussen privé en werk en ga je energiek en met plezier werken. Dat is toch wat we allemaal willen.

 

Meet weten? Contacteer ons of lees er HIER meer over.

Wist je dat je dit geluk al voor 40 € kunt kopen? Jij hebt nl. recht op een VDAB loopbaancheque, die slechts 40 € kost. Bestel 1 cheque en je KernTalenten zijn geen geheim meer voor je.

 

KernTalenten, de weg naar geluk en succes.