Doe mee met de ‘5 weken 5 vragen’ KernTalenten Challenge van garantie op succes!

“Opposites attract” en toch is het soms moeilijk om je tegenpool te begrijpen. Iedereen is uniek. In KernTalententaal spreken we van eigen Aard (KernTalenten) + Potentieel (Intelligentie om te leren) + Intrinsieke motivatie => de combinatie van deze drie vormt je.

Binnen alle relaties (privé, werk gerelateerd, …) kan het botsen. Leer kennen wat je laat botsen. Als je dat begrijpt, kan je het een plaats geven, erkennen en aanvaarden. Pas daarna kan je leren ermee om te gaan en je, misschien al vastgeroeste, denkpatroon te doorbreken.

Vind je het gek, dat jij je ‘botsers/opposites’ leert kennen door je eigen KernTalenten te ontdekken? Het zijn jouw sterke KernTalenten, niet die van je partner/je collega. Wie denk je dat het meeste last heeft van bijvoorbeeld jouw perfectionisme? Jijzelf niet. Toch ervaar je aanvaringen.

De boodschap is daarom om elkaar te leren begrijpen en te aanvaarden en het nut te halen uit juist de sterktes van hen om ons heen. Hoe doe je dat? Dat leer je door je KernTalenten te kennen!

We horen dikwijls: ‘zijn tegenstelling trok me juist aan. Ik was zo chaotisch en hij zo gestructureerd.’ Wanneer valt die aantrekking weg? Als de chaoot niet meer zijn eigen chaos kan managen. Als de gestructureerde zijn structuur steeds gedwarsboomd wordt. Kortom, als elk zijn energie binnen de gemene deler niet meer uit zijn eigen KernTalent kan putten. Waar ga jij je dan aan ergeren, net aan die ‘opposites’.

Zoek de waardering van de sterktes bij de ander, leer de kleintjes relativeren en doorbreek de overtuiging. Vb. ‘Omdat hij geen bloemen meebrengt, ziet hij mij niet graag.’ Dat hoeft per definitie niet zo te zijn, misschien mist hij empathie. 

Jouw kleine KernTalenten ontdekken, leert je ook dat je hierdoor energie verliest en dat het energie kost. Ga dus op zoek naar je tegenpool hierin. De tegenpool die jou een handje kan helpen.

 

Wij geven op 25 mei de aftrap, doe jij mee?

Tijdens onze De ‘5 weken 5 vragen’ KernTalenten Challenge op Facebook, vragen wij mensen om 5 weken lang hun vrienden te triggeren met KernTalenten, dit met 1 vraag per week. Hoe weet nu iemand wat zijn KernTalenten zijn? We lichten hier maar een tipje van de sluier. Dit is maar een trigger, een uitnodiging om meer te ontdekken. Zo eenvoudig loopt het nl. niet. Wij gaan er tijdens coaching uiteraard wel professioneel mee om. Een vragenlijst, een interview, een terugkoppeling waarin we de uitleg aftoetsen op juistheid, enz. De meeste mensen weten min of meer waar hun grote en kleine talenten liggen, maar een coach zal inzichten geven in de combinaties van de 23 KernTalenten. Hun onderlinge samenstelling geeft unieke combinaties, die op hun beurt de tools of sleutels geven om die KernTalenten te gebruiken.

Met deze challenge willen we enkel voorbeelden geven en aantonen hoe mensen verschillend reageren in eenzelfde situatie, enz. Dat maakt het trouwens boeiend. Het zal verrassende resultaten opleveren, maar bovenal is het superleuk op te doen.

 

Hoe werkt de challenge?

Onze coaches posten gedurende 5 weken, elke week één vraag op hun facebooktijdlijn en nodigen 5 contacten uit om hetzelfde te doen. De foto’s worden gewoon gedeeld. Jij kunt deze delen vanaf de Solut Facebookpagina.

 

Het resultaat lees je op het einde van de challenge. Houd zeker onze Facebookpagina en/of website in het oog.