Het voelt soms alsof je een zware rugzak van 10 kilo zorgen mee torst. Die bagage bestaat uit frustratie, twijfel, onzekerheid, negatieve ervaringen, angst en stress. Je voelt je niet goed in je vel, in je job en in de dagelijkse sleur. Het zoeken naar een oplossing heb je al lang opgegeven. Je hebt de moed niet meer om eraan te beginnen en je rugzak wordt zwaarder en zwaarder. Toch zouden die 10 kilo zorgen al heel wat  lichter voelen na 4 uur loopbaancoaching.   

Doordat je zoveel bekommernissen hebt en die negatieve bagage meesleurt geraak je in een vicieuze cirkel. Je gaat met tegenzin werken, dat veroorzaakt stress waardoor je je sluipend meer en meer moe en futloos voelt. Dat uit zich in je werk, waardoor je ofwel achterstand oploopt, je overhoop ligt met je leidinggevende of collega(‘s) of je jezelf ziek meldt. Hierdoor geraak je gefrustreerd en zak je nog dieper weg. Dus is het hoog tijd om aan de alarmbel te trekken en die 10 kg zorgen van je schouders te gooien en dat kan al na 4 uur loopbaancoaching.

Je kunt dit niet alleen, want anders had je het al lang gedaan. Wat je leeftijd ook is of welke job je uitoefent is niet belangrijk. Je moet weer zin krijgen in je werk. Van zodra je een job doet, die je graag doet, ga je je beter in je vel voelen en beter presteren. Dat weerspiegelt ook in je privéleven, want je gaat meer energie hebben, die je kunt investeren in je partner, gezin en vooral in jezelf.  

Hier ons advies in 6 punten

  1. Spreid de inhoud van je rugzak uit en overloop met welke issues je te maken hebt. Zie je zorgen onder ogen en zoek naar de oorzaak.  
  2. Maak een lijst met aan de ene kant het probleem en aan de andere kant de mogelijke oplossing.
  3. Zet je schouders eronder en raap de moed bij elkaar om de problemen aan te pakken en voor de oplossingen te gaan. Lukt dit niet op eigen houtje schakel dan een loopbaancoach in en voel je 10 kilo zorgen lichter na 4 uur loopbaancoaching. Met loopbaancheques van VDAB betaal je slechts 40 € voor 4 uur coaching.
  4. Neem iemand in vertrouwen, een buddy of coach, zodat je altijd dat duwtje in de rug krijgt en niet opgeeft.
  5. Houd voor ogen wat het voor jou betekent verlicht te zijn van 10 kilo zorgen en hoe genietbaar je toekomst kan worden
  6. Blijf in jezelf geloven, want je bent en kunt veel meer dan je denkt. Met onze loopbaanbegeleiding volgens de KernTalentenMethode komen jouw kwaliteiten naar boven en daarmee gaan we samen aan de slag.  

Nu lijkt het alsof je met je rugzak van 10 kilo een gigantisch hoge berg moet trotseren, maar als je bovenstaande 6 punten in acht neemt, zal die berg stap voor stap snel een heuvel worden en vervolgens vervagen tot een weg vol opportuniteiten. Die 10 kilo zorgen heb je intussen van je afgeworpen en je stapt vederlicht en gelukkig verder van het ene avontuur in het andere.

 

Laat ons weten waar jij staat en hoeveel kilo jij kwijt wilt. Onze coaches wachten op jou!
Ons contacteren kan via info@solut-hr.be 

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.

 

© foto I Yunmai @unsplash