Er bestaan veel misverstanden over de chaotische persoon. De buitenwereld aanziet hem als iemand die altijd te laat komt, dingen vergeet, slordig is en waar je niet op kunt vertrouwen. Het is belangrijk om het volgende te weten, zodat je niet telkens geconfronteerd wordt met dezelfde valkuilen, problemen en conflicten.

Een chaotisch persoon is evenzeer een persoon die een enorme toegevoegde waarde kan betekenen, vanzelfsprekend heeft ook deze persoon sterke KernTalenten.

Er zijn al massa’s zelfhulpboeken geschreven over hoe die chaos aan te pakken.   Doch als iets ‘niet je ding’ is en onnatuurlijk aanvoelt val je telkens weer in dezelfde ‘oude’ routine en komen de problemen wederom terug.

 

Dit zijn 5 tips om met de chaos in je hoofd om te gaan en jezelf te verrijken:

  1. Aanvaard wie je bent. Door de chaos in je hoofd ben je misschien wel de creatieve persoon waaraan iedereen hulp vraagt om zijn/haar ideeën te verwezenlijken. 
  2. Focus niet enkel op je mindere kanten. Er is meer aan jezelf, dan enkel een chaotisch hoofd.
  3. Leer jezelf kennen. Wie ben je, wat is je intrinsieke motivatie, wat drijft je, wat is je passie? Denk hierover na en ken je KernTalenten.
  4. Communiceer naar vrienden, familie, collega’s, …. zodat zij weten dat jij hieraan werkt, alsook in welke mate zij je hiermee kunnen helpen.
  5. Erken dat je er zelf aan moet werken. Het zijn niet de anderen die je handje moeten vasthouden en je moeten sturen. Neen, jijzelf moet stappen zetten, weliswaar op een manier en wijze die bij je past, zodat je het makkelijk en natuurlijk kunt volhouden.

Uiteraard wil je niet steeds op dezelfde manier met je hoofd tegen de muur blijven lopen. Leer uit je fouten, het zijn telkens opnieuw leermomenten.

Door op dezelfde manier verder te doen, blijf je in dezelfde situatie. Denk anders, doe anders en je gaat andere resultaten krijgen. 

 

Wat denk je hiervan? What’s in it for you? Jezelf aanvaarden, jezelf kennen en plezier hebben in het leven ondanks je ‘chaotische persoon’, is het geen zaligheid om zo door het leven te gaan?  

Als jij je KernTalenten kent, weet je op welke natuurlijke wijze je zult handelen om gelukkig en succesvol te worden.

Benieuwd hiernaar? Wij bieden je de garantie dat dit het einde is van je slechte ervaringen en de aanvang van een nieuwe start. >>> Contacteer ons voor je KernTalentenAnalyse, jouw sleutel tot succes!

Volg je ons al social media?