De wereld ziet er momenteel anders uit en we weten niet of het nog ooit wordt zoals vroeger. Laat je geluk niet afhangen van deze perspectiefloze periode, maar zoek het dichtbij jezelf. We weten dat elk individu een andere definitie voor geluk heeft. De één vindt geluk in zijn gezin, de ander in zijn werk. Sommigen vinden klein geluk belangrijk, anderen wensen een fortuin. Maar wat is voor jou geluk? Ben jij gelukkig? Kan je dat op een schaal van tien uitdrukken? Zit je boven of onder het gemiddelde? Hoe het ook met je gesteld is, wij geven 10 eenvoudige manieren om je geluk te vinden, zelfs tijdens corona.

Ons motto is nl. dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn, zowel professioneel als privé. Die twee lopen niet altijd gelijk en kunnen elkaar zelfs beïnvloeden. Helaas heb je het niet altijd voor de volle 100% in de hand. Je kunt plots ernstig ziek worden, failliet gaan, dierbaren verliezen, scheiden, met onvervulde wensen zitten en noem maar op. Het is hoe je hiermee omgaat wat je gelukkig of ongelukkig maakt. Je mindset is daarom heel belangrijk. Bovendien leef je maar één keer en als het op geluk aankomt mag je best een beetje egoïstisch zijn.

 

Deze 10 manieren helpen jou om je geluk te vinden

 1. Durf nee zeggen 
  Men cijfert zich veel te vaak weg voor anderen. Gezin, baas, ouders, job, … ze komen dikwijls op de eerste plaats. Stop met pleasen en durf nee te zeggen, want als jij je slecht in je vel voelt functioneer je niet zoals het hoort en daar heeft niemand baat bij. Kies daarom in de eerste plaats voor jezelf!
 2. Het kan altijd erger
  Het is eigen aan de mens om zich te spiegelen aan anderen, wat ervoor zorgt dat je nooit gelukkig kunt zijn. Het gras is misschien groener aan de overkant, maar er zijn ook mensen die helemaal geen gras hebben. Wees dankbaar voor wat je hebt, want het kan altijd erger.
 3. Buig negatief om naar positief
  We worden tijdens ons leven helaas geconfronteerd met verdriet en tegenslag en dat moet verwerkt worden. De ene stopt het ver weg en gaat door, de andere blijft zwelgen in zelfmedelijden of verdriet. Bekijk de situatie vanuit een positief standpunt en put kracht en energie uit de mooie herinneringen of het goede en creëer nieuwe kansen en inzichten.
 4. Blij met je unieke zelf
  Te dik, te dun, te bleek, te donker, … er is altijd wel iets waar je ontevreden over bent. En dankzij cosmetische ingrepen kan er veel aan je uiterlijk verandert worden, maar moet dat? Van het moment dat je gezond bent, jezelf aanvaard hebt en je goed in je vel voelt straal je dat uit en daar kan geen enkele chirurgische ingreep of botoxspuit tegenop. Knoop het in je oren: ‘Het kan altijd erger!’
 5. Aanvaard je beperkingen
  Iedereen heeft zijn kwaliteiten en talenten, maar ook zijn beperkingen. Leer die te aanvaarden en leg de focus op wat jij goed kunt en wat jou interesseert. Je kunt en hoeft niet in alles goed te zijn.
 6. Daag jezelf uit
  Rust roest, dat is op alle vlakken zo. Zorg voor voldoende uitdaging, zodat het vuur in jou niet dooft. Trek erop uit, volg een cursus, zoek een nieuwe hobby, zet doelen voorop, beweeg en haal zoveel mogelijk uit het leven.
 7. Zie de lichtpuntjes
  Corona, aanhoudende droogte, milieuvervuiling, terrorisme, geweld, … de kranten staan er vol van, maar er zijn ook lichtpuntjes die je blij maken, je moet ze alleen zien. 
 8. Smile
  Je krijgt amper nog een goedendag als je iemand passeert op straat. Een glimlach of een knikje kost nochtans niets, maar maakt de wereld wel mooier. Lachen zou verplicht moeten worden, want het is gezond én het maakt gelukkig. Tip: hang een foto of quote aan de muur waar je blij van wordt of die je inspireert, telkens je ernaar kijkt geeft dat een goed gevoel. 
 9. So what?
  Vertrouw op je intuïtie of je buikgevoel, want dat is de beste raadgever. Doe je dat niet, dan ga je twijfelen en tobben over je beslissing en over de gevolgen. Je kunt in beide gevallen op je bek gaan, maar blijven liggen en erover piekeren is veel erger.
 10. Geef en neem
  Elkaar helpen en geven maakt gelukkig. Het geeft voldoening wanneer je een ander gelukkig ziet en een compliment in ruil krijgt.

Deze 10 eenvoudige tips maken van jou een ander mens. Je gaat het leven door een roze bril bekijken en betere beslissingen nemen voor jezelf en je naasten. Heb je toch nog moeite met het geluk te vinden, bespreek het met een van onze coaches.

Neem contact met ons op voor meer info of een afspraak!

Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram.